Uw E-bike klaar voor de Winter?

In deze tijd van “winter” heeft uw E-bike veel te verduren door invloed van regen, kou en strooizout. Wanneer u in deze tijd ook fijn en goed gebruik wil maken van uw elektrische fiets, dan is het juiste onderhoud van essentieel belang, maar ook wanneer u uw fiets in de winterperiode vaker laat stilstaan zijn de juiste voorzorgsmaatregelen van groot belang.

Wees in de winter extra zorgzaam voor de accu van uw E-bike

De kou heeft een negatieve invloed op de capaciteit van uw accu. Dit is een eigenschap die de meeste accu’s hebben. Dit heeft te maken met het materiaal dat in de accu’s is verwerkt. Schrik dus niet wanneer u opeens ruim 20%  minder kilometers kan maken. Wanneer de temperaturen weer toenemen zal ook de actieradius weer toenemen. Wel is het belangrijk om in deze periode uw accu zo goed mogelijk te behandelen.

INNOBIKES ASSEN geeft u hier een aantal nuttige tips:

  • Laadt (wanneer mogelijk) uw accu op bij kamertemperatuur. Bij koudere omstandigheden duurt het laden van uw accu vele malen langer.
  • Zorg ervoor dat u de accu nooit leeg wordt opgeborgen maar denk er erom dat er dan minimaal 70 tot 80% laadvulling inzit. Hiernaast is het verstandig de accu eens in de maand op te laden.
  • Zorg ervoor dat u de accu heeft losgekoppeld van de lader tijdens de opslag. (Fietsen met ION technologie uitgezonderd)
  • Wanneer u de accu heeft “leeggereden” zorg er dan voor dat deze zo snel mogelijk weer wordt opgeladen. Zo voorkomt u een diepteontlading en dus blijvende accuschade.

Winterbanden

Vele mensen weten niet dat er ook winterbanden bestaan voor uw fiets. Echter zal dit uw veiligheid flink doen verhogen!
Een winterband is gemaakt van een speciaal soort rubber. Dit materiaal zorgt ervoor dat de band op de koude wegen een betere grip heeft. Dit geeft meer zekerheid bij het remmen en het nemen van bochten.

Schoonmaken

Om uw fiets ook in de winter goed te laten functioneren is het erg belangrijk dat deze op de juiste manier wordt schoongemaakt. Alleen een doekje is in de winter zeker niet voldoende. Uw elektrische fiets heeft een groot aantal elektronische componenten. Deze componenten hebben een hekel aan vocht en zeker een hekel aan zout. Deze dienen behandeld te worden met een beschermende spray. Maar ook het mechanische gedeelte zoals uw ketting en tandwielen moeten worden beschermd tegen deze factoren.

E-APKAfbeeldingsresultaat voor e-apk

Ieder najaar en winter voert INNOBIKES ASSEN de E-APK uit. Dit is een speciale behandeling voor uw elektrische fiets. Wij geven uw fiets een zeer intensieve onderhoudsbeurt, zorgen ervoor dat alle elektrische componenten zijn voorzien van een beschermlaag en uw fiets wordt grondig gereinigd.

De kosten voor deze speciale behandeling zijn €69,00. (excl. onderdelen)